top of page
תמונת הסופר/תkim darmon

איך לשמור על הזוגיות בזמן השיפוץ?

עודכן: 8 באפר׳ 2022

כולם יודעים שפרויקט שיפוץ הוא תהליך מאתגר. יש הרבה בעלי מקצוע שנכנסים ויוצאים מהפרויקט, הכל מתמלא אבק וליכלוך ויש מקרים מסויימים שהכל נראה כמו כאוס אחד גדול. כמעט תמיד יש בלת"מים שצצים בשטח ובנוסף על הכל צריך להמשיך ולשמור על שגרה, כי יש עבודה שצריך לעשות, וילדים שצריך לדאוג להם. כל הדברים הללו מכניסים לחצים שבסופו של דבר משתחררים על האנשים שהכי קרובים אלינו.

אין ספק שתקשורת טובה היא בסיס לכל מערכת יחסים באופן כללי, אבל דווקא בתהליך כזה, היא מקבלת חשיבות יתרה והיא הבסיס לכל פרויקט משותף שעושים. לא פעם שמעתי על זוגות שהתחילו בבניה חדשה או בשיפוץ וסיימו בריב מאוד גדול, בתחושות קשות ובמקרים מסויימים אפילו בגירושין. אז לאחר שסיימנו תהליך שיפוץ לא פשוט, ולכבוד יום הנישואין שלי ושל בעלי ומנקודת מבט של מעצבת שגם חשופה לאינטראקציות זוגיות של אנשים במהלך הפרויקטים שלהם, החלטתי לשתף בכמה פניני חוכמה. אלו טיפים שיעזרו לשמור על הזוגיות במהלך השיפוץ ולסיים אותו מחוזקים יותר מאי פעם.

 

1. עשו חלוקת תפקידים

שבו והגדירו את התפקיד של כל אחד בשיפוץ. נסו להבין מה חלוקת התפקידים דורשת מכל אחד, ומה הצורך והיכולת של כל אחד מבני הזוג. יש כל מיני החלטות שצריך לקבל, והתנהלות מול בעלי מקצוע שונים. אפשר להחליט מי אחראי על איזה בעל מקצוע או על חלק מסוים בתהליך - לדוגמא סגירת חוזים , תשלומים וניהול תקציב לעומת התקשרות יומיומית וביקורים בשטח.


2. מצאו זמן לקבלת החלטות

הגדרת חלון זמן ייעודי לקבלת החלטות, מאפשר לשני בני הזוג להתפנות ולהקדיש תשומת לב ראויה לכך.

את ההחלטות שלוקחים מומלץ לרשום על דף או באיזשהו סיכום במייל ככה שהכל יהיה מתועד ושיהיה אפשר לחזור לזה במידת הצורך. בנוסף אני ממליצה לפתוח קבוצת וואצאפ בין שני הצדדים יעודית לשיפוץ ששם יהיו עדכונים לגבי המתרחש כך שכולם ישארו בלופ.


3. קבעו תקציב שמוסכם על שני הצדדים

הגדרת תקציב והיערכות בצורה מודעת לחריגה אפשרית מראש, מקלה על כל התהליך ונותנת מסגרת וגבולות ברורים שבהם השיפוץ יתנהל ויוריד את מפלס הלחץ והחרדה במהלך השיפוץ.


4. תאמו ציפיות

שתפו בצרכים, ברצונות ובחלומות שלכם אחד את השנייה, עוד לפני שאתם פוגשים מעצבת. תיאום ציפיות בין בני הזוג, מקל מאוד על ההחלטות שצריך לקבל בהמשך וגם בעבודה מול בעלי המקצוע.


5. אל תתנו למשפחה ולחברים להתערב לכם בהחלטות הזוגיות

לימדו לקחת החלטות כזוג ולעמוד מאחוריהן. רק אתם יודעים איך אתם מנהלים וחיים בתא המשפחתי שלכם, ורק אתם מכירים את עצמכם הכי טוב.


6. היו קשובים אחד לשני במהלך התהליך

השיפוץ הוא תהליך רגשי, ארוך ומאתגר. הוא מכיל בתוכו המון התעסקות עם כסף ובעלי מקצוע עם אינטרסים משלהם והוא עלול להשפיע לטובה או לרעה על כל אחד מהצדדים. כל אחד מאיתנו מגיע עם סט שלם של אמונות, ערכים וגישה לכסף שהוא נושא נפיץ מאוד. צריך לראות ולזהות את המצוקה של השני ולנסות לעזור להתגבר. הפגינו אמפתיה והיו סבלניים אחד לתחושות של השני.


7. הקדישו זמן לעצמכם, לזוגיות ולמשפחה

לעיתים נדמה כי כל מה שיש לנו זה השיפוץ. אבל אנחנו שוכחים שהשיפוץ מתרחש במקביל לחיים האמיתיים שלנו וגם הזוגיות והמשפחה שלנו זקוקה לתשומת לב. צאו לסרט, לארוחה או אפילו לטיול. ואם אתם ממש מרגישים צורך, קחו יום של חופש מבלי לדבר על השיפוץ, לא תאמינו איזה טוב זה עושה.


8. הקפידו לעבוד עם תזרים שיתופי

תזרים שיתופי הוא קובץ אקסל שאליו מכניסים את כל ההוצאות וההכנסות הצפויות ומשתפים אותו שיהיה אצל כל אחד מבני הזוג. ככה כולם יהיו מעודכנים על המצב הכלכלי ועל התקדמות השיפוץ.


9. כבדו אחד את השני בתהליך

בצמתים של החלטות, התלבטויות וויכוחים, שהם מנת חלקם של כל תהליך שיפוץ, שימו את האגו בצד וזכרו שיש לכם מטרה משותפת! גם פירגון או מילה טובה מידי פעם לא יזיקו. הנה כמה משפטים שאני אוהבת "איך יוצא יפה!", "מאוד אהבתי את ההחלטה שלקחת", איך אני גאה בך על ההתמודדות בכל התהליך הזה", "מה את/ה חושב/ת?".


10. התפשרו

מטבע הדברים לכל אחד יש נושאים שחשובים לו. כמו ביומיום, כך גם בזמן שיפוץ, היו סובלניים אחד לשני, היו קשובים לרצונות ולצרכים, והתפשרו איפה שאפשר לטובת החצי השני שלכם, כמובן עם שיקול דעת. לפעמים במהלך שיפוץ הבחירות נראות לנו הרות גורל, אבל בפועל אלו בחירות קטנות שלא שווה להיכנס בגללן לויכוחים.


11. התייחסו לתקופה הזו כהזדמנות להכיר טוב יותר אחד את השני

השיפוץ שם אותנו בסיטואציות ובלחצים שלא תמיד הכרנו ועוזר לנו לגלות ולהכיר את האדם הכי קרוב אלינו עוד קצת ואולי לגלות בו עוד תכונות שיגרמו לנו להתאהב בו עוד יותר.


12. השתדלו להנות מהתהליך!

לא כל יום אנחנו משפצים את הבית שלנו! זו יצירה משותפת שנהיה גאים בה בסוף וממש כדאי להנות מהדרך.

תאמינו לי שכשהכל יגמר עוד תתגעגעו לזמן הזה של ליצור משהו ביחד.

13. טיפ בונוס - בחרו אשת מקצוע שאתם מרגישים איתה בנוח

מעצבת הפנים או האדריכלית לשיפוץ שלכם היא אחת הדמויות החשובות שיעזרו לכם לעבור את השיפוץ בשלום.

מעבר לעובדה שהיא צריכה ללמוד אתכם טוב טוב כדי להציע לכם את התכנון הנכון ביותר עבורכם כזוג וכמשפחה, חשוב שתדעו כי היא הולכת ללוות אתכם ולהיות חשופה לכל מערכת היחסים ביניכם.

חשוב לבחור מישהי שהדינמיקה איתה היא טובה וששני הצדדים מרגישים בנוח לתקשר איתה ומולה. היכולת של בעלת המקצוע להכיל את מערכת היחסים, לדעת לשאול את השאלות הנכונות ולעזור לכם לקחת החלטות שטובות לשני הצדדים זה משהו שיכול להקל על כל התהליך ויש לזה קשר ישיר על התוצאה הסופית והתחושה שלכם לאורך הדרך. אז בחרו חכם!

 

משהו קטן לסיום

חשוב להבין ששיפוץ עם כל המורכבות שלו בסופו של דבר הוא תהליך זמני.

מה שחשוב באמת אלו האנשים שחיים איתנו וימשיכו להיות חלק מחיינו גם אחרי.

שימו לב אליהם והיו קשובים להם במהלך התהליך כי הם הדבר הכי יקר שיש לנו, לא משנה מה תקציב השיפוץ ומה סדר הגודל של הבית שאנחנו בונים.


84 צפיות

Σχόλια


bottom of page